
- 3 dkg élesztõ
- 1 kiskanál cukor
- 15 dkg korpás búzaliszt
- 15 dkg finomliszt
- 1 dl joghurt
- 1 dl olívaolaj
- 1 evõkanál apróra vágott vegyes zöldfûszer (bazsalikom, rozmaring,petrezselyem, metélõhagyma vegyesen)
- só
- fél kaliforniai paprika, apró kockákra vágva
- 20 dkg zöldborsó (kifejtve mérve)
- 10-15 magozott zöld olívabogyó, apróra vágva
a tetejére:
- maroknyi fenyõmag
Az élesztõt 1 deci cukorral édesített vízbe morzsoljuk, és langyos helyen felfuttatjuk.
A kétféle lisztet összeszitáljuk, majd az élesztõvel, a joghurttal és az olajjal kenyértésztává dagasztjuk. A fûszereket, a borsót és az olívabogyót beledolgozzuk, majd letakarva kb. kétszeresére kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és egy olajjal kikent sütõformába fektetjük. Itt ismét kelesztjük fél órán át.
A tetejét a fenyõmagokkal csinosan kidíszítjük, majd 200 °C-ra elõmelegített sütõben (légkeveréses sütõben 180 °C) aranybarnára sütjük.
A formából kiemeljük, rácson hagyjuk kihûlni. Hidegen, joghurtos mártogatókkal, fûszeres vajkrémekkel kínáljuk. Jó étvágyat!
Utolsó kommentek