HTML

Magyaros ételek ízletesen

Eleged van a sablon receptekből? Gyűjtsünk össze ízletes kipróbált ételrecepteket, hogy valóban finom ételek kerüljenek az asztalunkra!

Szavazás

Reklám

Árukereső

Archívum

Utolsó kommentek

  • Pap: Hali. Bocsi, de csak a cimkére szretném felhívni a figyelmet. Sziváslepény nem egyenlő a szilvásl... (2007.11.04. 14:57) Vaníliás szilváslepény
  • alma wad: jo otlet a blog ,aranyos receptek - vissza vissza terek - hadd tanuljak valamit . szivesen olva... (2007.10.16. 07:11) Ez a blog neked szól ha...
  • Utolsó 20

stat

Zöldborsós, fenyõmagos kenyér

2007.10.16. 20:01 Goldséf

Hozzávalók:
- 3 dkg élesztõ
- 1 kiskanál cukor
- 15 dkg korpás búzaliszt
- 15 dkg finomliszt
- 1 dl joghurt
- 1 dl olívaolaj
- 1 evõkanál apróra vágott vegyes zöldfûszer (bazsalikom, rozmaring,petrezselyem, metélõhagyma vegyesen)
- só
- fél kaliforniai paprika, apró kockákra vágva
- 20 dkg zöldborsó (kifejtve mérve)
- 10-15 magozott zöld olívabogyó, apróra vágva
a tetejére:
- maroknyi fenyõmag


Az élesztõt 1 deci cukorral édesített vízbe morzsoljuk, és langyos helyen felfuttatjuk.
A kétféle lisztet összeszitáljuk, majd az élesztõvel, a joghurttal és az olajjal kenyértésztává dagasztjuk. A fûszereket, a borsót és az olívabogyót beledolgozzuk, majd letakarva kb. kétszeresére kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és egy olajjal kikent sütõformába fektetjük. Itt ismét kelesztjük fél órán át.
A tetejét a fenyõmagokkal csinosan kidíszítjük, majd 200 °C-ra elõmelegített sütõben (légkeveréses sütõben 180 °C) aranybarnára sütjük.
A formából kiemeljük, rácson hagyjuk kihûlni. Hidegen, joghurtos mártogatókkal, fûszeres vajkrémekkel kínáljuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr48198486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása