HTML

Magyaros ételek ízletesen

Eleged van a sablon receptekből? Gyűjtsünk össze ízletes kipróbált ételrecepteket, hogy valóban finom ételek kerüljenek az asztalunkra!

Szavazás

Reklám

Árukereső

Archívum

Utolsó kommentek

  • Pap: Hali. Bocsi, de csak a cimkére szretném felhívni a figyelmet. Sziváslepény nem egyenlő a szilvásl... (2007.11.04. 14:57) Vaníliás szilváslepény
  • alma wad: jo otlet a blog ,aranyos receptek - vissza vissza terek - hadd tanuljak valamit . szivesen olva... (2007.10.16. 07:11) Ez a blog neked szól ha...
  • Utolsó 20

stat

Derített palócleves

2007.10.08. 19:32 Goldséf

Hozzávalók:

80 dkg bárány- vagy faggyúmentes birkalapocka
1-1 evőkanál vaj és olaj
só, őrölt bors
50 dkg zöldbab
15 dkg szárzeller
40 dkg burgonya
15 dkg sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2-3 kisebb paradicsom
3 szál újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 l birkacsontleves (más csontból is jó)
2 babérlevél
2-3 szál friss tárkony
1 ág friss majoránna 

Az esetleges faggyús részeitôl alaposan megtisztított, megmosott húst kis kockákra vágjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a zöldbabot és a szárzellert kétcentis darabokra, a burgonyát, a sárgarépát, a vöröshagymát és a paradicsomot kis koc-kákra, az újhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A húst a vaj és az olaj keverékén 5-7 percig pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy leveses fazékba átöntjük. A vöröshagymát és a fokhagymát a hús visszamaradt zsiradékán üvegesre pároljuk, majd a húshoz adjuk. A fazék tartalmát a csontlevessel felöntjük, a babérleve-let egy szem burgonyával együtt beledobjuk, és közepes lángon, lefödve kb. 40 percig fôzzük. Ezután a paradicsom kivételével az összes zöldséget a csontlevesbe szórjuk és kb. 15 percig közepes lángon tovább fôzzük, közben sóval, ôrölt borssal f%szerezzük. A megmosott tárkony- és majoránnaleveleket szárukról lecsipkedjük, az újhagymával és a paradicsommal együtt a leveshez adjuk, és további 5 perc alatt készre fôzzük. Ha kell utánasózzuk, borsozzuk.  Jó étvágyat!
 

Szólj hozzá!

Címkék: palócleves

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr95190442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása