
- 50 dkg tehéntúró
- egy citrom leve
- vaniliás cukor egy tasak
- mazsola ízlés szerint
- 3 egész tojás
- 10 dkg vaj
- cukor ízlés szerint
- gyümölcs, mondjuk őszibarack,málna,eper,meggy darabokra vágva
- egy csomag (8 lapos) réteslap
A lényeg, hogy nem tekerjük a rétest, hanem úgy bánunk vele, mint a krémessel, ami önmagában is nagyon jó. De most nem krémest csinálunk!
A túrót összekeverem a cukorral, a tojások sárgájával, hozzáadom a citromhéjat, a vaniliás cukrot és óvatosan hozzákeverem a tojások felvert fehérjét is, dúsíthatom mazsolával és adhatok hozzá apróra vágott barackot is.
A réteslapokat ollóval a tepsi méretére szabom (én kisebb tepsit használtam, tehát azt a közepeset, szépen körbevágtam a lapokat, a felekből pedig egészeket csináltam, amikor felhasználtam. A tepsi alját kivajaztam, majd a vajat felolvasztottam, lefektettem egy réteslapot, bekentem olvasztott vajjal, rá a következő lap, azt is bevajaztam, így, egészen legalább 4-6 lapig.
Erre rásimítottam a túrós tölteléket.
A tetejére a maradék lapokat ugyanúgy, ahogy az alján.
Rózsaszínűre sütjük előmelegített sütőben. Vigyázni kell, az alja nehezen sül, a teteje odakaphat, úgyhogy érdemes lefedni.
Porcukorral megszórva tálaljuk és igyekszünk idejében a tál közelébe jutni, hogy ehessünk is belőle!
Utolsó kommentek