
Hozzávalók (3-4 személyre):
50 dkg apróhús
5 evőkanál olaj
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
őrölt bors
Fűszerpaprika
burgonya
só
A húst (sertést) vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és zúzd mellé a fokhagymát is. A megmosott felvágott húst halmozd egy tálba öntsd rá a vörös és fokhagymát, fűszerezd őröltborssal ( só még nem kell ) jól keverd össze és önts rá annyi étolajat, hogy ép ellepje. Zárd le az edényt fedővel vagy folpack fóliával! Tedd be a hűtőbe, legjobb ha mindezt előző este teszed, de ha pár órát áll így, már az is hatásos! Elkészítéskor a serpenyőbe halmozd bele a pácolt húsokat és kezd el lepirítani. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, önts alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedô alatt párold félpuhára. Közben a vizet szükség szerint pótold, de a végére hagyd teljesen elfogyni.. (Ilyenkor már nincs rajta a fedő és sűrűbb kevergetést kíván.) Félidőben sózd ízlés szerint.
Fortély: Ha a fedő levétele megtörtént adj hozzá pirospaprikát és úgy párologtasd le a levet sűrű kevergetések közben! Nagyon gusztusos lesz így tőle az étel és rendkívül jó ízű!
A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya. (Igen jó, ha a gyakorlatilag kész húst és krumplit egy-két percig együtt is pirítod.) Jó étvágyat!
Utolsó kommentek