HTML

Magyaros ételek ízletesen

Eleged van a sablon receptekből? Gyűjtsünk össze ízletes kipróbált ételrecepteket, hogy valóban finom ételek kerüljenek az asztalunkra!

Szavazás

Reklám

Árukereső

Archívum

Utolsó kommentek

  • Pap: Hali. Bocsi, de csak a cimkére szretném felhívni a figyelmet. Sziváslepény nem egyenlő a szilvásl... (2007.11.04. 14:57) Vaníliás szilváslepény
  • alma wad: jo otlet a blog ,aranyos receptek - vissza vissza terek - hadd tanuljak valamit . szivesen olva... (2007.10.16. 07:11) Ez a blog neked szól ha...
  • Utolsó 20

stat

Brassói aprópecsenye, ezt kóstold meg!

2007.10.05. 11:48 Goldséf

Hozzávalók (3-4 személyre):
50 dkg apróhús
5 evőkanál olaj
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
őrölt bors
Fűszerpaprika
burgonya


 


A húst (sertést) vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és zúzd mellé a fokhagymát is. A megmosott felvágott húst halmozd egy tálba öntsd rá a vörös és fokhagymát, fűszerezd őröltborssal ( só még nem kell ) jól keverd össze és önts rá annyi étolajat, hogy ép ellepje. Zárd le az edényt fedővel vagy folpack fóliával! Tedd be a hűtőbe, legjobb ha mindezt előző este teszed, de ha pár órát áll így, már az is hatásos! Elkészítéskor a serpenyőbe halmozd bele a pácolt húsokat és kezd el lepirítani.  Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, önts alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi)  vizet, és fedô alatt párold félpuhára. Közben a vizet szükség szerint pótold, de a végére hagyd teljesen elfogyni.. (Ilyenkor már nincs rajta a fedő és sűrűbb kevergetést kíván.) Félidőben sózd ízlés szerint.

Fortély: Ha a fedő levétele megtörtént adj hozzá pirospaprikát és úgy párologtasd le a levet sűrű kevergetések közben! Nagyon gusztusos lesz így tőle az étel és rendkívül jó ízű!

A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya. (Igen jó, ha a gyakorlatilag kész húst és krumplit egy-két percig együtt is pirítod.) Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: aprópecsenye brassói

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr63186907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása