
• 80 dkg sertésszűz
• egész fekete bors
• oregánó
• só
• 1 evőkanál ketchup
• 10-12 vékony szelet
húsos szalonna
• 2 evőkanál mustár
• 1 dl száraz fehérbor
A szűzpecsenyéket lehártyázzuk, leszárogatjuk, és durvára tört borssal, oregánóval, sóval, ketchuppal fűszerezzük. A szalonnaszeletekkel mindegyiket szorosan körbetekerjük, majd egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután a tekercseket tepsibe fektetjük, és forró sütőben (220 °C, légkeveréses sütőben 200 °C) ropogós pirosra sütjük. A visszamaradt sütőzsiradékot a mustárral és a borral simára keverjük. Csipetnyi sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk. A sültet felszeleteljük, majd vajas, petrezselymes burgonyával és sült paradicsommal körítve, a mustáros pecsenyelével körülöntve tálaljuk. Jó étvágyat!
Utolsó kommentek