
Hozzávalók:
4 nagy paradicsom
só
20 dkg borjúmáj (pulyka- vagy pecsenye-kacsamáj is megteszi)
őrölt bors
2 csomó újhagyma
5 dkg vaj vagy margarin
4 zsályalevél
1 evőkanál olaj
1 dl tejszín
A paradicsomokat megmossuk, a száruk felől egy kalapkát a szárral együtt lemetszünk, és félretesszük. Magos belsejüket egy kiskanállal kikaparjuk, az üregeket gyengén besózzuk, majd nyílásukkal lefelé fordítva állni hagyjuk. A májat megmossuk, leszárogatjuk, felszeleteljük, és a borssal meghintjük. A forró vajon a szeletek mindkét oldalát átsütjük, lecsöpögtetjük. A visszamaradt zsiradékon a megtisztított, karikákra vágott hagymát megpároljuk, egy kissé megsózzuk, a zsályával fűszerezzük. A hagyma felét félretesszük, majd az edénybe a májat is visszarakjuk, és összeforgatjuk. Ha kell, utánasózzuk, majd a paradicsomok üregeibe kanalazzuk. A kalapokat a helyükre igazítjuk, egy-egy csepp olajjal meglocsoljuk. A maradék hagymát a tejszínbe forgatjuk, a mártást tűzálló tálba simítjuk, a töltött paradicsomokat a tetejére ültetjük. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Azon forrón kínáljuk. Jó étvágyat!
Utolsó kommentek