
• 1 tasak vaníliás pudingpor
• 4 dl tej
• 4 evõkanál cukor
• õrölt fahéj
• 10 dkg édes morzsa
(kekszbõl vagy piskótából)
• 30 dkg szilva
a tésztához:
• 20 dkg liszt
• 10 dkg margarin
• 5 dkg cukor
• 1 tasak sütõpor
• 1 citrom héja
• 2 tojás sárgája
a nyújtáshoz: liszt
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd liszttel behintett deszkán kisujjnyi vastag lappá nyújtjuk.
Egy 22 centi átmérõjû kerek tortaformába fektetjük úgy, hogy körben legyen egy kis pereme, majd 180 °C-os sütõben (légkeveréses sütõben 165 °C) 10-15 percig elõsütjük.
Közben a pudingporból a tejjel és a cukorral sûrû krémet fõzünk. A lepényre simítjuk, és meghintjük a fahéjjal ízesített édes morzsa felével.
A megmosott, kimagozott, cikkekre vágott szilvával kirakjuk, majd meghintjük a morzsa másik felével, és készre sütjük. Cikkekre vágva, citromfûvel díszítve tálaljuk.
Utolsó kommentek