HTML

Magyaros ételek ízletesen

Eleged van a sablon receptekből? Gyűjtsünk össze ízletes kipróbált ételrecepteket, hogy valóban finom ételek kerüljenek az asztalunkra!

Szavazás

Reklám

Árukereső

Archívum

Utolsó kommentek

  • Pap: Hali. Bocsi, de csak a cimkére szretném felhívni a figyelmet. Sziváslepény nem egyenlő a szilvásl... (2007.11.04. 14:57) Vaníliás szilváslepény
  • alma wad: jo otlet a blog ,aranyos receptek - vissza vissza terek - hadd tanuljak valamit . szivesen olva... (2007.10.16. 07:11) Ez a blog neked szól ha...
  • Utolsó 20

stat

Ludaskása sült paprikával

2007.10.07. 15:51 Goldséf

Hozzávalók: 2 liba apróléka (nyak, hát, far, láb, szárny, zúza szív) 1 kg rizs, 4 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 20 dkg gomba, 2 vöröshagyma, 20 dkg zsír, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 csokor petrezselyem zöld, só, 20 db. zöldpaprika. Elkészítés: Az…

Szólj hozzá!

Címkék: ludaskása

Tudtad-e?

2007.10.07. 08:33 Goldséf

Hogy.....Más nemzetek konyháihoz hasonlóan a magyar konyha jellegzetességét a többféle alapanyag, a jellegzetes fûszerezés és sajátos konyhatechnológiai mûveletek együttes hatása alakított ki. Ennek megfelelõen a magyar konyha alapvetõ jellemzõi: a sertészsír, a vöröshagyma…

Szólj hozzá!

Címkék: tudtad e1

Annyira egyszerű - Túrós rétes máshogy...

2007.10.06. 18:53 Goldséf

Hozzávalók:- 50 dkg tehéntúró- egy citrom leve- vaniliás cukor egy tasak- mazsola ízlés szerint- 3 egész tojás- 10 dkg vaj- cukor ízlés szerint- gyümölcs, mondjuk őszibarack,málna,eper,meggy darabokra vágva- egy csomag (8 lapos) réteslap A lényeg, hogy nem tekerjük a…

Szólj hozzá! · 3 trackback

Címkék: túrósrétes

Magyar ízek: izraeli bombasiker

2007.10.06. 12:03 Goldséf

Izraelben az utóbbi hónapokban reneszánszát éli a magyar konyha, miután egy fiatalember, Ofer Vardi, hetente megjelenő recept-rovatot nyitott az ország legnépszerűbb portálján, a yneten. Nemcsak az ételrecepteket tálalja fel, hanem családi történeteivel, nagyszülei emlékével is…

Szólj hozzá!

Címkék: bográcsgulyás

Alföldi kolbászos hústekercs

2007.10.06. 11:26 Goldséf

4 szép nagy szelet sertéscomb, só 30 dkg sütni való kolbász 3-4 evőkanál olajElkészítési idő: 1 óra A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk. A kolbász bőrét lehúzzuk, villával összenyomkodjuk, és a szeletekre simítjuk. Szorosan felcsavarjuk, szélüket hústűvel…

Szólj hozzá!

Címkék: kolbászos hústekercs

Brassói aprópecsenye, ezt kóstold meg!

2007.10.05. 11:48 Goldséf

Hozzávalók (3-4 személyre): 50 dkg apróhús 5 evőkanál olaj 3 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma őrölt borsFűszerpaprikaburgonya só A húst (sertést) vágd 1,5-2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és zúzd mellé a fokhagymát is. A megmosott…

Szólj hozzá!

Címkék: aprópecsenye brassói

Erőleves gazdagon

2007.10.04. 13:31 Goldséf

Hozzávalók: 4 tányér levesre25 dkg szárnyasaprólék, 75 dkg marhacsont, 50 dkg marhahús (lehetőleg lábszár), 2 db tojásfehérje, 5 dkg paradicsompüré, 50 dkg vegyeszöldség, 10 dkg zeller, 10 dkg kelkáposzta, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg gomba, 5 dkg vöröshagyma, 3 dkg só, 4-5 szem…

Szólj hozzá!

Címkék: erőleves

Egy idézet ami ma is megállja a helyét...

2007.10.04. 09:12 Goldséf

"Nemcsak abban áll a magyar szakácsmûvészetnak a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud elõállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja a következõt, s mikor már az ember azt hiszi, hogy egészen jóllakott,…

Szólj hozzá!

Címkék: idézet

Ez a blog neked szól ha...

2007.10.03. 14:42 Goldséf

• ha érdekel a magyar konyha és annak története• ha már unod a sablon recepteket• ha szereted magad, családtagjaidat, barátaidat kényeztetni íncsiklandozó ízekkel és illatokkal• ha nem akarsz lemondani az igazi ízekről de mégis egészséges ételeket…

1 komment

süti beállítások módosítása